Scrum -metodikk: Hva er det, hva er fasene og hvordan du implementerer den (2024)

Vi tenker nesten alltid på teamarbeid som en serie opasoer som skal følge i en produksjonslinje.Imidlertid er det mer kreative måter å møte hverdagen i et selskap.For eksempel Melé eller Scrum, et av de mest relevante skuespillene i rugby.

Metodología Scrum: qué es, cuáles son sus fases y cómo implementarla (1)

Video avTelemedelline

Når organisatoriske teoretikere og strategerBarn -Rearing Middle Y Yuki TakeuchiDe analyserte måten japanske teknologiselskaper slår seg sammen på, fant et rammeverk som du så i denne videoen.

På denne måten, når de opprettet et produkt, ga disse selskapene mer vekt på samarbeid og kreativitet i et smidig miljø, i stedet for å lage en serie uten tilkoblede trinn.

I denne artikkelen vil du vite alt om dette arbeidsrammen populært kjent som "Scrum Methodology."Vi vil også fortelle deg hvordan du implementerer det med hell på utstyret ditt.

Hva er Scrum -metodikken?

Det er en smidig arbeidsramme som inkluderer raske leveranser og en høy beslu*tningskraft.Det er ideelt for programvare, markedsføring og andre utviklingsprosjekter der det er nødvendig å nå mål på kortest mulig tid, med stor fleksibilitet til å imøtekomme kundens behov.

Nonaka og Takeuchi, i sin oppdatereste artikkelDet nye nye produktutviklingsspillet, bekreft det:

«I den akselererte og konkurransedyktige verdenen av utviklingen av nye kommersielle produkter er hastighet og fleksibilitet avgjørende.Bedrifter innser at den gamle sekvensielle tilnærmingen ikke vil være nok.På den annen side bruker selskaper nå en integrert metode, så vel som i rugby, ballen er mellom laget som går videre som en enhet på spillefeltet ».

Hvis du har et unikt prosjekt som krever en ny visjon eller bare ønsker å gjøre byrået eller selskapet til å adressere en ny arbeidsmetode, er Scrum -metodikken kanskje for deg.

Hvordan fungerer Scrum -metodikken?

Scrum -metodikken kan brukes på alle typer teamarbeid, siden det hjelper til med å administrere og strukturere prosjekter effektivt.Som i rugby -spillet, jobber denne metodikken for selskaper ved å samle lederne for medlemmene i et team for å styre arbeidet.

Måten Scrum -metodikken fungerer på er veldig enkelt: Når utstyret er opprettet, er arbeidet distribuert i en liste over små leveranser med en prioriteringsrekkefølge;Leveringstidene er deltSykluser kjent som sprints, som vanligvis representerer en uke.

Alle medlemmer samarbeider basert på deres individuelle kunnskap og arbeid er optimalisert gjennom forskjellige møter som er på slu*tten av hver sprint.

Hovedmålet med Scrum -metodikken er å engasjere seg med kunder, marked og teknologi gjennom små handlinger som bidrar til å øke produktiviteten og kvaliteten på produktene og fremfor alt oppnå større kommersiell innvirkning.

Kjennetegn på Scrum -metodikken

Gjenkjenne Scrum -metodikken for disse 6 egenskapene:

1. Ustabilitet

De fleste metoder foretrekker å eliminere usikkerhet;På den annen side indikerer Scrum -metodikken stedet hvor du vil nå uten å etablere en stiv prosess, som gir mer kreativ frihet og oppmuntrer til de mest nye svarene.

2. Autonom organisering av team

Se for deg at et prosjekt fungerer som en oppstart, og i stedet for å bringe for mye forutinntatt informasjon, finner utviklingsteamet sin egen måte å operere på.

Forfatterne legger vekt på visse verdier som autonomi, transcendens og kryssinnflytelse.Dermed kan hvert team selvbestemme måten det fungerer og etablerer sine egne mål, som er stadig mer kompliserte og vil føre til "det store oppdagelsen."De vil også ha fordelen av å ha spesialister fra forskjellige områder som sprer kunnskap og erfaring til andre områder, og som på sin side blir påvirket av andre.

3. Samtidige utviklingsfaser

Hvert prosjekt har en presentasjonsfrist før klienten, men også områdene har egne etablerte tider.Mens produksjonsområdet kan ha korte marginer, vil det sannsynligvis ha store bortfaller.Likevel må prosjektet ha sin egen puls som vil bli synkronisert, redusere eller øke etter hvert som tiden går.

På en tradisjonell arbeidsmåter er det faste tider og kvalitetskontroller som reduserer risikoen;Mens du er i en Scrum -tilnærming, må du anta en bredere risikemargin, siden integrasjonen og debatten mellom forskjellige synspunkter vil føre til ekstraordinære svar.

4. Flere læringer

En av de viktigste fordelene er at et dynamisk team kan løse vanskeligheter med fleksibilitet.Det er nødvendig at medlemmene deres blir fordypet i etterforskningen av miljøet, noe som kan svare på endringer i markedet.

Dette miljøet forbedrer individuell og gruppelæring siden det er et flernivåsystem.Dette betyr at bidraget til hvert medlem kan oppstå i adresser som ikke hadde blitt planlagt, mens gruppen må opprettholde en høy interesse for å styrke deres teoretiske og praktiske kunnskap og dermed oppmuntre til oppdagelse.

5. Subtil kontroll

I stedet for å tenke på for strukturerte kvalitetskontroller, vil et Scrum -prosjekt omfatte investeringspunkter som vil bidra til å redusere tvetydighet og spenninger, samt gi stabilitet.Med andre ord, en kreativ prosess skal ikke bli et kaotisk miljø, og du vil oppnå det hvis:

  • Du har tilstrekkelig talent.Dette betyr ikke bare at du bør legge til de kompetente menneskene, men du må haPersonlighetsevalueringsparametereRiktig og balanserer dermed karakterene til teamet ditt.For eksempel vil komplementet til en tradisjonell reservert person være noen med mer mot og kommunikativ kapasitet.
  • Du får spesialister til å huske klienten.Alle vet at kunder er forretningssenteret, slik at du lager spesialister som informatikere eller ingeniører, snur hva som skjer på kundens side.
  • Du stimulerer teamet ditt gjennom belønningI henhold til ytelsen din.
  • Du holder et åpent arbeidsmiljø, samtidig som du fremmerDeltakelse av alle involverteGjennom sine meninger angående den generelle ideen om prosjekter og deres utførelse.
  • Du administrerer konflikter, ikke bare i de kritiske stadiene, men gjennom hele prosessen.
  • Du vet hvilke feil og toleras som vil oppstå.En ny prosess vil alltid innebære å nå ingen vei ut eller resultatene under forventningene.Nøkkelen er at du korrigerer disse feilene i tide.
  • Du gir en margin av frihet til hver produsent, informerer du dem om problemet og gir dem verktøyene de kan jobbe med, men uten å etablere en spesifikk prosedyre;Dermed får du hver gruppe til å organisere autonomt.EKTEFamous Apple Co -FounderHan sa at: "Det gir ingen mening å ansette intelligente mennesker for å fortelle dem hva de skal gjøre, vi ansetter intelligente mennesker til å fortelle oss hva de skal gjøre."

6. Organisasjonsoverføring av læring

Etter å ha implementert Scrum -metodikken på noen få områder av selskapet ditt, vil du se at hele organisasjonen vil spre den ervervede kunnskapen.Scrum kan bli en form for generelt arbeid, spesielt når funnene fra et tidligere prosjekt (selv om det ble mislyktes) brukes til å overvinne dagens utfordringer.

I tillegg kan du i et prosjekt finne visse uvanlig dyktige individer, som nevnt av en Honda ExecutiveInne i Takeuchi y, og transplantere dem i andre sentrale prosjekter der de vil implementere metodikken i en ny gruppe mennesker.

Rollene innenfor Scrum -metodikken

Innenfor skrumrammen er det 4 grunnleggende roller:

  • Produktseier (produkteier).Dette er personen som bestemmer prioriteringene til prosjektet og representerer selskapet eller brukerne.
  • Utviklingsteam.Det er arbeidsgruppen som vil bringe produktet til produktet som eieren trenger.
  • Project Facilitator (Scrum Master).Han er personen som administrerer dynamikken i arbeidsteamet og hjelper til med å oppnå målet.
  • Interesados (interessenter).De er de som har en viss interesse for produktet og observerer deres utvikling, enten som kunder, sponsorer, bedriftsledere eller andre eksterne aktører.

De tre fasene av Scrum -metodikken

Metodología Scrum: qué es, cuáles son sus fases y cómo implementarla (2)

1. Forberedelse til spillet

Det er tiden da visjon og planlegging er etablert i samsvar med prosjektets spesifikke mål.Du må opprette en innledende ordning for arbeid uten å glemme at den vil endre seg etter hvert som utførelsen skrider frem.

2. Spill

Sprinten er det viktigste øyeblikket i metoden for metodikk, i tillegg til sprint er det grunnleggende i skrummen i rugby.Hver sprint kan vare fra 1 til 6 uker, selv om det er tilrådelig å være mindre enn en måned.

Den består av utviklingen som starter fra et tidligere stadium eller et annet prosjekt, og også av et produkt eller et system fra bunnen av.Det krever mellomliggende termineringsprosesser, takket være at fremdriften kan valideres eller riktiges.

3. Post-Game

Når produktet er ferdig, er det nødvendig å levere all dokumentasjonen som støtter arbeidsprosessen og utføre de endelige testene.

Senere i denne artikkelen vil vi lære deg hvordan du kan etablere disse stadiene trinn for trinn for selskapet ditt.

Gratis guide

Grunnleggende prosjektstyringsguide

Fortell oss litt om deg for å få tilgang til guiden

Gjenstandene for Scrum -metodikken

I Scrum er gjenstander korte dokumenter som tillater å vite fremdriften i prosjektet.De mest relevante er:

  1. Produktvisjon.Det er en kort beskrivelse om behovene til produktseieren, som igjen fungerer for å sette seg mål.Det må være lett å huske av alle teammedlemmer.
  2. Produktbatteri.De er alle kravene som er formidlet av eieren av produktet, og det vil endres i henhold til deres behov, markedsforhold og tilgjengelig teknologi, blant andre aspekter.
  3. Meta del Sprint.Det hjelper å fokusere på hva som vil bli gjort i hver sprint og kan settes av arbeidsteamet i selskap med eieren av produktet.
  4. Definisjon av "klar" den "realiserte".Når et prosjekt eller et produktfase blir kunngjort som "levert" av teamet, er det nødvendig å vite hva kriteriene for godkjenning vil være.De krever vanligvis bevis, godkjenning av produktseieren og at dokumentasjonen relatert til produksjonen er fullført, blant andre kvalitetskontroller.
  5. Økning.Det er fremskritt av de brukbare delene av produktet etter hver sprint.
  6. Forhåndsgraf.Det er fremskritt fra arbeidsprosessen, som inkluderer nedgangen i produkthaugen.Hvis et batteri begynte med 10 krav, vil prosjektet bli fullført gradvis til det når null.

Fordelene og ulempene med Scrum -metodikken

Fordeler med Scrum -metodikken

  • Tillat produkterKlar til å komme til markedet på kortere tid.
  • Tilbyr nødvendig rammeÅ endre kurs eller fokusere når et prosjekt trenger det.
  • Bidra til å kommunisere interntVed å opprettholde daglige møter som hjelper til med å mate tilbake prosessen og finne feil.
  • Det er et middel å evaluere ytelsenindivid og team, samt for å fremme forbedring.
  • Fremme klientens anmeldelseOg dine behov kan styres raskt.

Ulemper med Scrum -metodikken

  • Hvis målene ikke er definert riktig, det vil være tvetydighet i hele prosessen.
  • Hvis klienten har nye kravI avanserte deler av prosessen kan hele prosjektet stagneres, så det er nødvendig å etablere begrensningsdatoer.
  • Hvis det ikke er tillit til teamet, overdreven kontroller vil redusere ytelsen og forvrenge formålet med dette rammeverket.
  • Fordi det er en krevende arbeidsform, er det nødvendig å ha medlemmer av stor erfaring eller kapasitet;Ellers kan prosjektet mislykkes.

Metodología Scrum: qué es, cuáles son sus fases y cómo implementarla (3)

Hvordan implementere Scrum -metodikken i 6 trinn

  1. Etablerer hvem som skal utføre rollene.
  2. Kjenn synet og produktbatteriet.
  3. Forbered deg på spillet.
  4. Spille!
  5. Evaluere ytelsen.
  6. Implementere læring og aktører i andre prosjekter.

1. Etabler hvem som skal utføre rollene

Bestem hvem som vil være eier av produktet, som skal vite nøyaktig hva som er behovene som skal dekkes.Det vil også ta hensyn til hva som er tilgjengelige ressurser og hva som er målene som skal oppnås.

Etter dette påpeker han hvordan du vil danne lagene.Siden det er en høy ytelsesprosess, er det vanligvis små grupper av3 til 7 medlemmer.Deretter etablerer det hvem som vil være Master Scrum, som må være lettere å bane vei for teamet.Det er nødvendig at det er noen som er opplevd i styringen av utstyr, og hvem vet hvordan man eliminerer konflikter i gruppedynamikk.

Du må også opprettholde konstant kommunikasjon med interesserte ostakeholdere, for å bidra med deres ytre visjon.

2. Kjenn visjonen til produktstabelen

Produktseieren må bidra med visjonen om produktet og batteriet med kravene.Det vil hjelpe alle aktører med å bestemme hvilke globale mål som vil være innenfor hver sprint.

Når de vet hva som er behovene som produktet må dekke, vil utstyret ha muligheten til å lede selv i henhold til visse kortsiktige mål.Dermed kan du avgrense de daglige oppgavene som vil hjelpe deg med å utvikle produktet.

3. Forbered deg på spillet

Gjør alle de "klare" eller "virkelige" kriteriene bestemmer.For eksempel, hvis de oppretter en digital markedsføringskampanje, er det sannsynlig at kriteriene for godkjenning av hver leverbare er intern godkjenning og "ja" av produkteieren.

Beholde enPlanleggingsmøte for den første sprinten, hvor en form for generelt arbeid er avgrenset.

4. Spill!

Hvis du er midt i en digital kampanje, kan hver sprint være fokusert på å lage en serie produkter.

Hold et daglig møte, kjent som Scrum Daily, for å vite hva som var fremskrittet fra dagen før, hva hver og en vil gjøre den dagen og hva som er vanskene som teamet har.Intervensjonen fra Master Scrum vil være ideell for å holde fokus på gruppen.Denne utstillingen skal ikke vare mer enn 15 minutter, og den mest anbefalte at det er et uformelt ansikt til ansikt.

Det er viktig at arbeidsteamets autonomi opprettholdes, fordi det er det som vil utgjøre en forskjell for å ha de beste funnene og opprettholde et virkelig Scrum -program.

Når hver oppgave skrider frem, kan de fylle en graf som synliggjør det som gjenstår å gjøre og hva de allerede har fullført.

5. Evaluer ytelsen

Etter hver sprint må du evaluere ytelsen, både produktet og arbeidsformen.Bruk noenTotalt produkttesterÅ kjenne utformingen, dens brukbarhet eller andre viktige egenskaper.Produktseieren og interesserte parter må godkjenne fremdriften.

Når det gjelder gruppedynamikk, vil Master Scrum gi spesifikke råd for å eliminere friksjon og kan til og med tjene som enrådgiverVeiled hvert medlem for å ha nye funn.

Når alle spurter og produktet er fullført, må de bruke "klare" eller "ferdige" kriteriene som har avgjort først.I markedsføring brukes de vanligvisGjennomgang, godkjenning, publiserings- og formidlingsdokumenter.

6. Implementere læring og aktører i andre prosjekter

Når produktet er klart og godkjent, forbered deg på dine kommende prosjekter gjennom følgende spørsmål:

  • Hva var de mest produktive sprintene?Fordi?
  • Hvordan var de beste funnene av teamet?Hva var nøkkelen til suksesser?
  • Hva var feilene?Hva var din sak?
  • Hva var aspektene som gikk videre?Hva var nøkkelen til forbedring?

Analyser hva som var de mest fremtredende medlemmene av prosjektet, og ikke nøl med å ta dem med til andre områder av selskapet ditt som nøkkelaktører eller tilretteleggere.Et godt alternativ er å gi dem trening som Scrum Masters ellerAgile trenereÅ dra nytte av talentet ditt.

Eksempler Bruk av Scrum -metodikk

1. Nummernettverk

Uhuru Network Agency, HubSpot -partner som har jobbet med merker som H&M, Macy's og Fossil, bruker Scrum -rammeverket som en del av prosjektene.Hierarkiserer hver av oppgavene i forskjellige horisonter som følger:

Metodología Scrum: qué es, cuáles son sus fases y cómo implementarla (4)

Bilde avCalves Network

Hver historie kan utvikles i en enkelt sprint.I tilfelle mer enn en er påkrevd, er det et epos som vil inneholde flere stykker.De gir hver sprint en omtrentlig varighet på 1 til 2 uker, der oppgavene er tildelt hvert medlem;Fordelingen tar hensyn til kompleksiteten og varigheten av hver tildeling.Dermed sikrer Uhuru overholdelse av sine mål i hvert prosjekt og gir budsjettstabilitet til kundene.

2. Kortkarusell

Christiaan Verwijs, programvareingeniør og organisasjonsrådgiver, hjalp Kaarter Carousel AgencyÅ bruke Scrum Work Methodology.Dermed klarte de å ha en håndfull reklamer og markedsføringsspesialister isolert for å skape et ekte arbeidsteam.De laget to lag og tildelt en mesterskrum for hver.Fordi hvert team ville ha forskjellige spurter, prøvde de å synkronisere dem så mye som mulig for å opprettholde en ukentlig arbeidspuls.

Ved hjelp av et virtuelt forhåndskart sjekket de produktstabelen uavhengig av hvor de var.

Metodología Scrum: qué es, cuáles son sus fases y cómo implementarla (5)

Bilde avChristiaan Verwijs

Når vi brukte Scrum, forvandlet byrået sin måte å jobbe på, og endret til og med det fysiske rommet for å få teamene i bedre kommunikasjon og mer frihet.

5 verktøy for å implementere Scrum -metodikken i selskapet ditt

Hvis du er klar til å gå videre til implementering, vil disse 5 Scrum -verktøyene være veldig nyttige.

Merk: Husk at disse verktøyene skal hjelpe deg med å gjøre subtil kontroll over prosjektet, og ikke gjøre stiv planlegging som strider mot Scrum -ånden.

1.Kanbanflow

Metodología Scrum: qué es, cuáles son sus fases y cómo implementarla (6)

Bilde avKanbanflow

Hvis du vil ha et forhånds- eller hånskart, er Kanbanflow det mest brukte alternativet.I tillegg til sin gratis versjon, er den kraftig, i sin 5 USD 5 USD -betalingsplan vil du ha detaljerte rapporter med estimert tidsgjennomgangshistorikk og tildelingsrapporter.

2.Yodiz Management Tool

Metodología Scrum: qué es, cuáles son sus fases y cómo implementarla (7)

Bilde avYodiz Management Tool

Yodiz Management Tool er en plattform laget spesielt for Scrum og andre smidige arbeidsrammer.Det har et gratis alternativ tilgjengelig for 3 brukere, i tillegg til 3 og 5 USD månedlige planer per bruker, som inkluderer integrasjon med andre produkter som Slack og Dropbox.

Det vil tillate deg å lage spurter i detalj, som hvert teammedlem vil vite hva funksjonene deres er.

3.Clarizen

Metodología Scrum: qué es, cuáles son sus fases y cómo implementarla (8)

Bilde avClarizen

Clarizen er plattformen som lar deg få en bedre visualisering av fremdriften i et produkt.Det viser produktbatteriet grafisk, slik at alle kan ha det klare panoramaet, så vel som oppgavene de må utføre daglig.

Clarizen Go har en gratis 30 -dagers test, hvoretter en rådgiver vil hjelpe deg med å finne en plan tilpasset selskapet ditt.

4.Hva

Metodología Scrum: qué es, cuáles son sus fases y cómo implementarla (9)

Bilde avHva

APA er et enkelt utviklingsverktøy som du kan velge og flytte oppgavene, planlegge hver dag i noen få trinn og få prosjektstatistikk øyeblikkelig.Du vil også ha rapporter som inkluderer aktiviteter og tider som er brukt.Prisen er 9 USD per måned per bruker og tilbyr en testversjon.

5.Oppgavekortskaper

Metodología Scrum: qué es, cuáles son sus fases y cómo implementarla (10)

Bilde avOppgavekortskaper

Oppgavekortskaper er et gratis skrumverktøy som vil hjelpe deg med å tildele oppgaver koblet til en sentral fil.Det er det enkleste alternativet, men det er ideelt å lande ideer etter dine daglige møter.

Nå som du møtte Scrum -metodikken, er vi sikre på at du vil starte så snart som mulig.Få organisasjonens ytelse når ditt maksimale punkt med disse tipsene!

Metodología Scrum: qué es, cuáles son sus fases y cómo implementarla (11)

Metodología Scrum: qué es, cuáles son sus fases y cómo implementarla (12)

Opprinnelig publisert 25. februar 2021, oppdatert 19. januar 2023

Emner:

Prosjektledelse

Scrum -metodikk: Hva er det, hva er fasene og hvordan du implementerer den (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Dr. Pierre Goyette

Last Updated:

Views: 5845

Rating: 5 / 5 (70 voted)

Reviews: 85% of readers found this page helpful

Author information

Name: Dr. Pierre Goyette

Birthday: 1998-01-29

Address: Apt. 611 3357 Yong Plain, West Audra, IL 70053

Phone: +5819954278378

Job: Construction Director

Hobby: Embroidery, Creative writing, Shopping, Driving, Stand-up comedy, Coffee roasting, Scrapbooking

Introduction: My name is Dr. Pierre Goyette, I am a enchanting, powerful, jolly, rich, graceful, colorful, zany person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.