▷ Typer av nettverk » Hva de er, kjennetegn og eksempler (2024)

Konseptet med nettverk består spesifikt av å utvikle en sosial krets, med mennesker eller selskaper som du kan vokse med profesjonelt eller i feltet som din virksomhet eller virksomhet tilhører. Det tjener også til å skape et nettverk av kontakter som bidrar til å skaffe jobbmuligheter. Fortsett å lese og vi vil forklare hva nettverk er og hvilke typer nettverk som finnes.

Ideer for å starte en bedrift:
60 enkle forretningsideer med liten investering for gründere

Les artikkelen

Innholdsfortegnelse

Hva er nettverk?

Nettverk eller betydningen av nettverk, er en praksis mye brukt i dag blant forretningsmenn og gründere. Ordet er et begrep på engelsk, derfor oversettes spansk nettverk til "nettverk av kontakter."

Når nettverk er definert, er det assosiert med sosiale arrangementer, enten formelle eller uformelle, som tjener til å skape et nettverk av kontakter og kan generere forretnings- og jobbmuligheter. Menneskene som blir en del av den sosiale gruppen har som regel felles interesser for å kunne kombinere riktig og skape positive og vellykkede allianser.

Fordeler med nettverk

  • Typer svindel: hva er svindel, typer, klassifisering, eksempler og de beste måtene å forhindre disse svindelene
  • Annonser: 80 eksempler på vellykkede reklame- og reklamemeldinger (bilder og videoer)
  • Emosjonell markedsføring: definisjon, egenskaper, eksempler og de beste bøkene om følelsesreklame

Svaret på hovedspørsmålet ditt om hva nettverk er, har vi allerede gjort det klart for deg, som er å opprette et nettverk av kontakter. Nedenfor vil vi imidlertid nevne andre positive aspekter ved dette verktøyet som har vært tilstede siden begynnelsen av markedsføringen, men som har fått stor popularitet i dag, med påvirkning fra sosiale nettverk og internett.

  • Du vil kunne gjøre deg kjent som en profesjonell i sektoren du jobber i.
  • Du vil møte andre fa*gpersoner innen feltet eller sektoren du jobber i.
  • Du vil kunne utveksle kunnskap med andre forretningsmenn og gründere i ditt område eller relaterte sektorer.
  • Du vil skape allianser eller samarbeid mellom fa*gfolk eller gründere som vil bidra til din vekst.
  • Du vil sannsynligvis finne investorer eller partnere for prosjektet ditt.
  • Du vil kunne bytte tjenester, for at din bedrift skal vokse.
  • Ditt produkt eller tjeneste vil bli gjort kjent og du vil kunne få meninger fra andre fa*gfolk.
  • Det vil være mulig å kjenne markedet bedre og ha en klarere visjon om konkurrentene.
  • Du vil prosjektere og oppnå bedre jobber innenfor sektoren du er i.

Det er mange fordeler et godt kontaktnettverk kan tilby deg. Alltid å ta hensyn til de målsettingene man har som fa*gperson eller bedrift og ta hensyn til at nettverksbygging er en prosess hvor man alltid bidrar, fra den ene siden til den andre. Tanken er at alle involverte kan få noe positivt ut av alliansen eller samarbeidet de inngår.

Hvor du kan nettverk

Det finnes ulike metoder for nettverksbygging. Ved å forstå definisjonen av nettverk riktig forstår vi at møter kan variere fra en invitasjon på en kafé til en massiv begivenhet. Men for å spesifisere bedre, de arrangementene der nettverksbygging kan finne sted mest er: kongresser, kurs, workshops, konferanser, presentasjoner av produkter, merkevarer.

  • Typer franchisetak: klassifisering, egenskaper, forskjeller og praktiske eksempler
  • Lønnsulikhet: årsaker, konsekvenser, tall og tiltak for å bekjempe lønnsforskjellene
  • Crowdfunding: hva det er, eksempler, de beste crowdfunding-plattformene og hvordan du starter prosjektet ditt

Kanskje du har lurt på hva nettverk er. Vel, det består av å skape forbindelser på sosiale nettverk, som LinkedIn, Facebook-grupper eller forskjellige digitale plattformer der fa*gpersoner fra ulike felt møtes.

Det viktige med disse møtene er at folk samhandler og at alle har tid til det. Videre kan de i løpet av tiden de bruker nettverksbygging gjøre seg kjent og positivt presentere fellesinteressene de har med de tilstedeværende.

Nettverksbegivenheter er vanlige å se eller være vitne til om morgenen eller på dagtid. Til tider hvor de involverte kan rense tankene, slappe av og dele en annen tid for å møte mennesker av interesse og som på lang sikt blir gode allierte.

Det skal bemerkes at under arrangementer av denne typen er det nesten alltid en foredragsholder eller programleder som ønsker velkommen og inviterer de tilstedeværende til å bli kjent med hverandre og sette i gang samhandling.

Det er også organisasjoner og selskaper i spesifikke sektorer som er dedikert til å holde disse møtene ofte, for eksempel månedlige konferanser, slik at medarbeidere, ansatte eller konkurrenter kan bli kjent med hverandre.

Effekten av nettverksbygging i arbeidslivet

  • Finansielle bobler: hva de er, eksempler, konsekvenser og hvordan du kan beskytte deg mot dem
  • Prosumer: hva er en prosumer og hvorfor det er nøkkelen til suksess for din bedrift
  • Hvordan planlegge det første møtet med en stor kunde

Hver dag blir nettverk mer aktuelt i næringslivet, og flere lurer på hva nettverk er. Ikke bare for å utvide sysselsettingsmulighetene, men også for å generere dem. Derfor har nettverksbygging kapasitet til å generere ikke bare fa*glige, personlige eller økonomiske fordeler, det kan også skape kunnskapsnettverk som viker for tilbakemelding av kunnskap.

Så virkningen av å generere nettverksnettverk er viktig på arbeidsplassen, slik at bedrifter fortsetter å stadig lære og vokse, hånd i hånd med fa*gfolk med samme interesser.

Typer nettverk

Nettverk kan klassifiseres på forskjellige måter, selv om konseptet alltid er det samme, det som endrer er måten det utføres på. Det kan sies at det er delt inn i to store grupper: Offline og Online Networking, og deretter delt inn i kategorier. Det må huskes på at nettverksbygging finnes på spansk og engelsk.

I disse underkategoriene er typene nettverk i henhold til personene som utgjør nettverket, og blir personlig, operasjonell og strategisk nettverksbygging. Og det finnes også typer forretninger og uformelle nettverk. Nedenfor vil vi detaljere dem alle for større forståelse.

1. Nettverk offline

Det er tradisjonell nettverksbygging, hvor de involverte møtes ansikt til ansikt, og samhandler personlig. Noen av fordelene med denne typen nettverksbygging, i tillegg til å bli kjent med mennesker, er at relasjoner kan bli mer verdifulle og dypere og de sosiale ferdighetene til deltakerne kan styrkes.

2. Nettverk på nettet

Nettverk, også kjent som digitalt nettverk eller internett, innebærer å gjøre det samme som i den tradisjonelle versjonen, men gjennom en skjerm eller mobilenhet. Denne typen nettverk skjer i virtuelle rom, for eksempel profesjonelle sosiale nettverk, og du kan eller kanskje ikke bli kjent med folk ansikt til ansikt.

  • Villedende annonsering: hva det er, hvordan identifisere det, hvor det skal rapporteres og eksempler på villedende annonser
  • Juleannonser: De 18 beste juleannonsene gjennom tidene
  • 100 tagline-annonser: De beste tagline-eksemplene du kan lære av

Noen av fordelene med nettnettverk er at du kan ha informasjon til enhver tid, påvirke et større antall mennesker og du kan knytte kontakter uten å ha en bestemt tidsplan.

3. Nettverk empresarial eller nettverk profesjonell

Bedriftsnettverk består av arrangementer organisert av forretningsmenn, for å utveksle informasjon eller kunnskap med andre forretningsmenn og for å utvide kontaktnettverket og promotere virksomhetene eller merkevarene som deltar.

Ideen med denne typen nettverksbygging er at deltakerne kan forbedre ledelsen av bedriftene sine, kan få anbefalinger og vurdere samarbeid som gagner dem. Det er en type nettverk som innebærer tillit og gir verdi slik at bedrifter kan øke salget. Disse møtene kan betraktes som kjennetegn ved et nettverksintervju.

4. Uformelt nettverk

Denne typen nettverk er den som utføres på daglig basis og uten noen form for organisasjon. Det oppstår vanligvis når det er interaksjoner utenfor arbeidsplassen, med mennesker som har en felles interesse.

Den beste måten å dra nytte av denne typen nettverk er å lytte til menneskene rundt oss når vi besøker sosiale nettsteder, siden de kan være interessert i produktet eller tjenesten du tilbyr. Tatt i betraktning at interaksjonen ikke skal være invasiv eller uhensiktsmessig, er det noe som bør skje naturlig.

5. Nettverk personlig

Målet med det personlige nettverket er at de involverte skal skape relasjoner, ikke bare for fa*glig vekst, men også for personlig vekst. Denne typen nettverk kan brukes på ethvert område og trenger ikke å være relatert til et spesifikt mål.

Sosiale nettverk er gode allierte for å starte personlig nettverksbygging, spesielt plattformer som LinkedIn og Viadeo, hvor du kan samhandle med andre fa*gfolk. Du kan også dra nytte av personlige nettverksarrangementer og utveksle kunnskap med kolleger og fa*gfolk i området du tilhører.

6. Nettverksdrift

Det er en type nettverk som søker å skape kontakter med organisasjoner eller personer som hjelper til med driften av bedriften eller merkevaren. Kontaktene du søker å samhandle med i denne nettverksstilen må være relatert til samme type arbeid eller felt av det involverte merket.

Et av målene med operativ nettverksbygging er at nettverket som skapes er profesjonelt slik at slu*ttarbeidet blir effektivt og det bygges gode samarbeidsrelasjoner.

7. Strategisk nettverksbygging

Strategisk nettverk er en som har en visjon om å bygge langsiktige relasjoner. Med denne typen nettverk søker vi å skape kontaktnettverk med potensielle fa*gfolk som bidrar til å øke forretningsmulighetene. Generelt er de involverte personene direkte relatert til merkevaren eller selskapet i ditt felt. I tillegg kan kontakter bidra med ideer, meninger, ideer og vil samarbeide for å hjelpe med bedriftens vekstmål.

Eksempler på nettverk

Akkurat som det finnes ulike typer nettverk, kan du finne ulike måter å nettverke på, blant dem har vi digitale og personlige arrangementer, noen er hyppige, avhengig av landet de finner sted i og andre er mer sporadiske, men alle med samme mål.

Typer personlige arrangementer for nettverksbygging

Personlige hendelser ga opphav til nettverksbygging, og er generelt de mest gunstige områdene for aktivitet, eller i det minste de hyppigste på daglig basis.

Bransjespesifikke hendelser

Denne typen nettverksarrangement er for å holde medlemmer av et bestemt arbeidsområde oppdatert. De tjener blant annet til å utveksle ideer, lære om spesifikke emner fra en ekspert.

Rundt bord

Når du er en ny gründer og vil vite ideene som andre selskaper har om prosjektet ditt, eller du vil ha forslag til fornyelse av bedriften din, er rundebord det beste alternativet. I denne typen arrangementer samles gründere og eksperter fra spesifikke sektorer eller bransjer slik at de kan snakke om temaer knyttet til feltet.

Arbeidsfrokoster

Det er en mer avslappet begivenhetsstil, som kan være utendørs og vanligvis holdes før en arbeidsdag. De er begivenheter for folk å dele i et avslappet, mindre formelt rom og samspillet føles nærmere. Det dreier seg vanligvis ikke om spesialiserte emner eller av noen spesiell karakter.

Etter timer

Fordi ikke alle nettverksarrangementer vanligvis er formelle. I ettertid er det mulig å dele med potensielle kunder og partnere uten å måtte gå gjennom formaliteter. Du kan ha sosiale drinker, spise, snakke på en mer dagligdags eller enkel måte, det er et godt alternativ for folk som synes det er vanskelig å henvende seg til andre når de ikke kjenner dem.

Nettverksnettsteder

De siste årene har digitale miljøer vært interessante og gunstige steder for nettverksbygging, med områder som spesielt bidrar til at dette har dukket opp. Her er noen av dem.

LinkedIn

Det har blitt det sosiale nettverket for profesjonelle par excellence. Det er en plattform der du kan vise CV-en din til et helt virtuelt fellesskap og også samhandle med dem. Du kan opprette et kontaktnettverk av gründere i samme område og finne ut om personlige nettverksarrangementer samtidig.

Facebook-arrangementer

Det er en annen av plattformene som har blitt populær blant gründere og fa*gfolk fra forskjellige områder. Dette alternativet kan være din allierte for å få nettverksarrangementer og finne ut alt som skjer innen ditt felt og samhandle med fa*gfolk og potensielle kunder.

Eventbrite

Det er mest kjent for å organisere seminarer, men det er veldig nyttig for å oppdage nettverksbegivenheter. Det er en plattform som kan brukes til å finne arrangementer i byen din og kjøpe et pass eller inkludering på forhånd. Det er en internasjonal applikasjon, så du må bare teste at den fungerer i opprinnelseslandet ditt.

Nettverksarrangementer for profesjonelle i Madrid

I byen Madrid er det spesifikke arrangementer som de som liker å bygge nettverk kan delta på. To av de viktigste er:

Business og nettverk

Også kjent som N&N, er det en organisasjon som planlegger frokoster med den hensikt å skape forretningsklubber slik at varige relasjoner blir født. Alt med den hensikt at bedrifter kan tiltrekke seg kunder, lage presentasjoner eller lansere nye produkter. Deltakerne på arrangementet kan være gründere, små og mellomstore bedrifter eller selvstendig næringsdrivende. De har en nettside hvor du kan sjekke de nærmeste arrangementene.

Womenalia

Det er et profesjonelt sosialt nettverk, kun for kvinner. Womenalia har et utmerket jobbtavle og en hel seksjon dedikert til gründere som bidrar til veksten av et prosjekt. På nettsiden deres tilbyr de fullstendig informasjon om nettbasert opplæring på forskjellige områder og organiserer arrangementer slik at medlemmer kan møtes personlig og dele sine erfaringer.

Hva er nettverksmarkedsføring og hvordan fungerer det?

Definisjonen av nettverksmarkedsføring, også kjent som multi-level marketing, beskriver at det er en modell for direkte markedsføring av produkter eller tjenester som har eksistert siden 1940 og ble opprettet i USA. Foreløpig er det fortsatt mye brukt og består av en forhandling mellom selger og slu*ttforbruker direkte.

Du har sikkert lurt på ved mer enn én anledning hva et nettverk er. Blant de gode eksemplene på nettverksmarkedsføring er selgerne til Herbalife, Avon, Mary Kay og andre store selskaper av denne stilen.

Hvordan nettverksmarkedsføring fungerer

I mellomtiden, for å forstå betydningen av nettverksmarkedsføring fullt ut, er det nødvendig å vite at disse selskapene er forskjellige fra resten, fordi de selv er ansvarlige for å produsere produktet eller tjenesten deres, de oppretter salgsnettverket, de undersøker med egne midler hvordan forbedre det de tilbyr, samt markedsføring, logistikk og alt relatert til merkevaren eller bedriften.

Nettverksmarkedsføring, selv om det er en salgsmetode som fortsatt brukes i dag, er ikke en lønnsom virksomhet eller en som vil gi overskudd å leve av, siden det er mer en virksomhet å generere ekstra inntekt. Disse selskapene tilbyr vanligvis 30 eller 35 % fortjeneste for hvert produkt eller tjeneste som selges. Selvfølgelig vil resultatene alltid avhenge av dyktigheten til selgeren.

Hvordan nettverksmarkedsføring er relatert til nettverk

I begynnelsen av markedsføring på flere nivåer søker selgere å tilby produkter eller tjenester til venner, familie eller bekjente. I dag, med sosiale nettverk og den digitale tidsalderen, har de vært i stand til å utvide mulighetene og er i stand til å opprette kontaktnettverk for å tilby produktet.

Ved å bruke denne metoden for å tiltrekke seg kunder, danner de nettverk. Siden de oppretter en gruppe potensielle kjøpere for å kunne tilby produktene eller tjenestene de selger. Det er her begge metodene henger sammen og kombinerer veldig godt.

Fremgangsmåte for effektivt nettverk

Nettverk er ikke komplisert, men vi skal gi deg noen trinn slik at du kan lykkes med nettverk. Det viktigste ved nettverksbygging er å overføre empati og tillit til menneskene du samhandler med. I enhver nettverksarrangement eller gruppe må du ha en positiv, entusiastisk holdning, vite hvordan du lytter og uttrykke deg selv med stor selvtillit. Ikke prøv å opprette en forbindelse bare av interesse, la alt flyte og ha det gøy i prosessen.

1. Lag en liste over personer du ønsker å komme i kontakt med

Når du oppretter denne listen, fokuser på å definere personene du ønsker å komme i kontakt med og som kan bidra med noe positivt til merkevaren eller bedriften din. Det er også viktig at mens du lager denne listen, tar du i betraktning hva du også kan bidra med til disse selskapene eller fa*gpersonene. I nettverk skal du alltid gi og motta på samme måte.

2. Identifiser hvilke steder eller kanaler du kan koble deg til

Ideen i dette trinnet er å etablere en forbindelse med personer av interesse både online og offline. Gjennom sosiale nettverk kan du følge dem, delta på presentasjoner eller delta på arrangementer ansikt til ansikt der de er tilstede.

3. Lag en tale eller liste over ideer

På dette tidspunktet er det ideelle å lage en tale eller en liste over spesifikke punkter, som inneholder på en enkel og kort måte, hva du gjør, hva din bedrift eller virksomhet har nytt og hvordan folk kan dra nytte av produktet eller tjenesten din. Som noen nettverksfraser indikerer, "Nettverk handler ikke om å få kontakter, det handler om å skape relasjoner."

Dette trinnet er viktig, fordi mange mennesker alltid deltar på nettverksarrangementer, de er opptatt og alt skjer vanligvis raskt. Det er tilrådelig at du praktiserer det slik at det kommer naturlig for deg.

4. Ha alltid med deg visittkort

Selv om vi er i en digital verden og mange mener at visittkort har gått av moten, er det ikke slik. De er fortsatt en god strategi for potensielle kunder eller samarbeidspartnere for å huske deg. Når du går til et arrangement, ha alltid visittkort for hånden.

Du bør investere i et kort med originalt design og kvalitet, slik at du kan tiltrekke deg oppmerksomhet raskere og enklere.

5. Studer deltakerne på nettverksarrangementer

Hvis det er mulig og er blant de mulige alternativene for et nettverksarrangement, lag en liste over deltakere, velg personer av interesse og undersøk dem. Du kan søke etter dem på sosiale nettverk, lære om arbeidet deres og hvilken posisjon de har i markedet. Det er en måte å enkelt engasjere og koble til når du er på et arrangement eller en nettverksgruppe.

6. Fokuser alltid på kvalitet og ikke kvantitet av kontakter

All innsats bør fokuseres på å komme i kontakt med mennesker eller samarbeidspartnere som bidrar til merkevaren eller virksomheten din på en positiv måte.

Husk at nettverksarrangementer kun deltar på av profesjonelle. Derfor, akkurat som deg, er de travle mennesker som vil dedikere deler av arbeidstiden sin til å gjennomføre ethvert prosjekt. Så ikke prøv å dekke mer enn du kan, og fokuser alltid på det som fungerer for deg.

7. Ta notater om menneskene du møter

På slu*tten av en hendelse kan det være vanskelig å huske alt du snakket om med en person, og ha så mange interaksjoner.

Derfor er det lurt at du tar notater på telefonen, etter hver samtale, eller hvis du mottar et visittkort, skriv ned punktene du anser som viktigst, for eksempel hvilke fordeler du vil ha eller hvordan begge parter kan samarbeide for å vokse i bedriftsmarkedet.

8. Empati må være tilstede fra første minutt

Når du deltar på et arrangement bør du ikke være ivrig etter å snakke eller komme raskt i kontakt med de tilstedeværende. Det ideelle er at du har flytende samtaler og lar alt gå sin gang og skje, naturlig. Lytt alltid til andre og still spørsmål som utfyller hverandre, du bør ikke fokusere kun på deg selv, for det ville vært respektløst.

9. Styrke forbindelser

Hemmeligheten bak denne strategien er ikke bare å møte mennesker og skape en nettverkslandsby. Suksess ligger i å opprettholde relasjoner og pleie dem slik at de blir langsiktige allianser. Det er viktig for folk å se at du er interessert i arbeidet deres og opprettholde et sunt profesjonelt forhold.

Ved å vite hva nettverk er, hva nettverk betyr og de forskjellige typene nettverk som finnes, vil du forstå at de vil hjelpe deg i den personlige og profesjonelle veksten til forretningsmenn og gründere. Det er et verktøy som åpner dører og gir tilgang til flere muligheter som du kanskje ikke visste fantes i arbeidsmiljøet ditt og som vil hjelpe deg med å bygge et forretningsnettverk.

▷ Typer av nettverk » Hva de er, kjennetegn og eksempler (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Annamae Dooley

Last Updated:

Views: 5355

Rating: 4.4 / 5 (65 voted)

Reviews: 80% of readers found this page helpful

Author information

Name: Annamae Dooley

Birthday: 2001-07-26

Address: 9687 Tambra Meadow, Bradleyhaven, TN 53219

Phone: +9316045904039

Job: Future Coordinator

Hobby: Archery, Couponing, Poi, Kite flying, Knitting, Rappelling, Baseball

Introduction: My name is Annamae Dooley, I am a witty, quaint, lovely, clever, rich, sparkling, powerful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.