Oversigt: Her er alle Tesla's modeller (2024)

Læs også

Vent længere på længe ventet Tesla Model 2

Oversigt: Her er alle Tesla's modeller (2)

© Tesla

S3XY, den famøse Cybertruck og alt imellem. Læs om alle Tesla-modeller, herunder: Model S, Model 3, Model X, Model Y, Cybertruck og Tesla Roadster.

23. april 2024 af Jacob Burns-Tang

#teknologi #elbil

Tesla Modeloversigt

1. Tesla Roadster

2. Tesla Model S

3. Tesla Model 3

4. Tesla Model X

5. Tesla Model Y

6. Tesla Cybertruck

7. Tesla Model Roadster 2,0

8. Tesla Model 2

Oversigt: Her er alle Tesla's modeller (3)

Tesla Roadster Sport testet af Steen Bachmann i 2010

© Bilmagasinet

Tesla Roadster - Den første Tesla

Tesla Roadster blev udgivet i 2008 og var den første Tesla på samlebåndet. Roadsteren var beviset på, at man kan lave en sportslig og til dels kompromisløs elbil. Karosseriet blev først lånt fra Lotus, men hurtigt blev det til sin egen bil, med eftersigende kun 6 pct delt med Lotus Elise i den endelige bil.

Roadster'en var udstyret med et 53 kWh batteri og 252 hk, hvilket er anstændigt for en elbil af den størrelse den dag i dag. 0-100 skete på 3,9 sekunder, hvilket stadig er hurtigere end en moderne Model 3 Long Range. Rækkevidden matcher ikke helt moderne biler med op til 350 km (WLTP).

Roadsteren var altså en banebrydende bil, som satte udgangspunktet for Teslas status og popularitet.

Læs Bil Magasinets gamle test at Tesla Roadster Sport her

Priser på Tesla Roadster

Nypris: 799.000

Brugtpris: Ca. 1.000.000 kr.

Oversigt: Her er alle Tesla's modeller (4)

© Bilmagasinet

Tesla Model S - Limousinen

Model S blev introduceret i 2012 og var på mange måder banebrydende. Model S var den første seriøse elbil til familien, og den blev hurtigt populær. Siden har Tesla igennem 12 år løbende opdateret bilen og gjort byggekvaliteten bedre. I 2016 kom det første store facelift, der bød på et opdateret design ude som inde, samt mere standardudstyr.

Der er dog stadig fordele ved at købe en af de tidlige Tesla Model S. Hvis man købte en Model S inden 2017, var gratis supercharging inkluderet i prisen, og derfor var det et godt bud på en økonomisk elbil. Her kan du læse mere om, hvilke Teslaer der lader gratis på en superlader.

I 2023 skrev Tesla for alvor historie med deres nye Model S. Den nyeste Model S byder nemlig på en Plaid-version, som med sine 1.020 hk var den første produktionssedan nogensinde, til at ramme 0-60 mph på under 2 sekunder (med lidt god vilje fra de amerikanske testere).

Læs mere om den nyeste Tesla Model S her

Priser på Tesla Model S

Model S Dual Motor Firehjulstræk: Starter fra 910.450 kr.

Model S Plaid: Starter fra 1.038.450 kr.

Oversigt: Her er alle Tesla's modeller (5)

© Søren Juul

Tesla Model 3 - Prisbaskeren

Model 3 er Teslas mellemstørrelse sedan og var Teslas første store spiller på et mere overkommeligt prisniveau. Model 3 blev introduceret i 2017 og var den mest sælgende elbil fra 2018-2020. Ligeledes er Model 3 stadig den billigste Tesla på markedet, hvilket bidrager til dens fortsatte popularitet.

Model 3 blev første gang opdateret i 2021 med en række bekvemmeligheder såsom elektrisk bagklap. Denne version fortsatte frem til faceliftet i 2024, som byder på en stor opdatering af designet.

Den nye faceliftede version kommer indtil videre kun som Standard eller Long Range, men en Performance-variant er på vej.

Læs mere om den faceliftede Tesla Model 3 her

Priser på Tesla Model 3

Model 3 Baghjulstræk: Starter fra 340.090 kr.

Model 3 Long Range: Starter fra 400.090 kr.

Oversigt: Her er alle Tesla's modeller (6)

© Mathias Brandt

Tesla Model X - Ikonet

Tesla Model X er Teslas største bil i Danmark. Den byder på et stort coupé-agtigt design og sædekonfigurationer på op til syv sæder. Den har derudover avancerede automatiske mågevingedøre, som uden tvivl er bilens største partytrick.

Model X udkom i 2015 og er blevet opdateret i 2021 og 2023, hvor der er kommet nye performance-varianter til.

I 2023 kom der en Plaid-version af Model X. Denne version laver op til 1.020 hk. som bringer bilen fra 0-100 på 2,6 sekunder. Dette betyder at Tesla Model X er den hurtigste produktions SUV fra 0-100 nogensinde!

Læs mere om den nyeste Tesla Model X her

Priser på Tesla Model X

Model X Dual Motor Firehjulstræk: Starter fra 998.450 kr.

Model X Plaid: Starter fra 1.158.450 kr.

Oversigt: Her er alle Tesla's modeller (7)

© Søren Juul

Tesla Model Y - Den populære

Tesla Model Y udkom i 2020 og er bilfabrikantens ultimativt mest sælgende bil. Model Y er en mellemstørrelse crossover/SUV baseret på samme platform som Model 3, de to biler deler 76 pct. af delene.

Grundet Teslas store prisnedsættelser er Model Y blevet betydeligt billigere, hvilket kun har fået efterspørgslen til at stige. I 2023 solgte Tesla over 1,1 millioner Model Y'er, hvilket gjorde den til den mest solgte bil i det år.

Model Y er altså en meget populær bil og med god grund.

Læs mere om Tesla Model Y her

Priser på Tesla Model Y

Model Y Baghjulstræk: Starter fra 359.990 kr.

Model Y Long Range Baghjulstræk: Starter fra 384.990 kr.

Model Y Long Range Firehjulstræk: Starter fra 409.990 kr.

Model Y Performance Firehjulstræk: Starter fra 439.990 kr.

Oversigt: Her er alle Tesla's modeller (8)

© Tesla

Tesla Cybertruck - Den absurde

I starten af 2024 udkom Tesla endelig med deres Tesla Cybertruck. En absurd bil, der taler til barnet i os. Designet er vildt og kantet, teknologien er ny og mærkelig og ydeevnen er voldsom.

Først og fremmest skal det påpeges, at Tesla Cybertruck ikke er lovlig i Europa. Dette skyldes, at dens hårde stålopbygning ikke har den påkrævede “krøllezone”. Krøllezonen har nemlig til formål at tage slaget, hvis bilen er udsat for en ulykke, både for at beskytte passagererne, men også for at beskytte den bløde trafik.

Cybertrucken er en tung vogn. Faktisk vejer den over 3,5 tons og vil derfor i EU kræve et kørekort til en lille lastbil (C1 kørekort). Den massive vægt komplimenteres af et 123 kWh batteri, som i samarbejde med tre elmotorer skaber en effekt på 845 hk og en 0-100 tid på under 2,6 sekunder. Stor vægt, mange hestekræfter og meget plads, man kan ikke komme uden om at det er en ægte amerikaner. Den brølende V8'er er dog skiftet ud med en "frunk".

Selvom Cybertruck ikke kommer til Europa i denne omgang, viser den meget om Tesla som producent. Selvom de har høje og næsten urealistiske ambitioner, kommer de i mål med nogle anderledes og spændende produkter.

Læs mere om Tesla Cybertruck og hvorfor den ikke er egnet til EU her

Priser på Tesla Cybertruck

Tesla Cybertruck kan ikke købes i Europa, men hvis man skulle have lyst til at købe den i USA, kan man her se dollarprisen.

Cybertruck Rear Wheel Drive: 60.990 $ (426.930 kr.)

Cybertruck All Wheel Drive: 79.990 $ (559.930 kr.)

Cybertruck Cyberbeast: 99.990 $ (699.930 kr.)

Oversigt: Her er alle Tesla's modeller (9)

© Tesla

Tesla Roadster 2.0 - Den hurtige

Tesla Roadster har været på vej siden 2016 og produktionsstart har været lovet i flere omgange. Først sagde Tesla, at man kunne forvente Roadster'en i 2020, senest har Tesla meldt ud at den første Roadster forventes leveret i 2025.

Problemet og grunden til, at Tesla formodentlig ikke er kommet i mål er, at Tesla Roadster er uhyrligt ambitiøs. Tesla-chef Elon Musk har adskillige gange hentydet til Roadster'ens enorme ydeevne og vanvittige 0-100 km/t-resultater.

Musk har for nylig tweeted, at der kommer versioner som kører 0-100 km/t på under 1 sekund. Der er altså enormt store ambitioner for den kommende Roadster.

Det rejser naturligvis tvivl om, om skellet mellem hvad CEO vil have og hvad ingeniørerne reelt kan lave, er for stort i Tesla - men siden at biler som Cybertruck nu bliver produceret på samlebånd, kan man da vælge at tro på Tesla's produktions drømme.

Priser på Tesla Roadster 2,0

Reservationspris: 50.000 $ (350.000 kr.)

Formodet pris i USA: 200.000 $ (1.400.000 kr.)

Oversigt: Her er alle Tesla's modeller (10)

Billedet er skabt af Midjourney som et autogenereret forslag til, hvordan en Tesla Model 2 kunne se ud. Bilen på billedet findes ikke, og har ingen relation til Tesla.

© AI-genereret Midjourney

Tesla Model 2 - Den vigtige

Tesla har siden sin spæde start haft ambitioner om at lave en budgetvenlig elbil. Denne model har været rygtet længe og går i medierne under navnet Tesla Model 2. Den nye billigere Tesla har til formål at få Tesla helt ud over stepperne og sætte dem på en kurs mod et bilsalg, der ville overgå selv de største bilproducenter i verden.

Men nu er planerne om Tesla Model 2 tilsyneladende blevet udsat og muligvis skrottet. Meldinger om at produktudviklingen blev stoppet til fordel for selvkørende taxaer, har sat sit præg på Teslas aktier.

Reuters publicerede den 5. April en artikel om at Model 2 var skrottet, til det svarede Elon Musk på mediet X “Reuters is lying (again)”

Der er altså stadig lange udsigter for den budgetvenlige Tesla, men alt håb er ikke ude.

Læs mere om Tesla Model 2 og vores analyse her.

Priser på Tesla Model 2

Der vides ikke meget om Tesla Model 2. Men Elon Musk har sagt at Tesla vil producere en bil til en pris på 25.000 $ Hvilket svarer til en dansk pris på 175.000 kr. (uden afgift)

#teknologi #elbil

Lige nu læser andre

Tesla

Oversigt: Her er alle Tesla's modeller S3XY, den famøse Cybertruck og alt imellem. Læs om alle Tesla-modeller, herunder: Model S, Model 3, Model X, Model Y, Cybertruck og Tesla Roadster.

Tesla

Vent længere på længe ventet Tesla Model 2 Tesla afviser, at Tesla Model 2 skulle være helt droppet, men modellen har tilsyneladende lange udsigter

Tesla

Tesla Model Y - nu med baghjulstræk og op til 600 km rækkevidde Danmarks mest solgte bil fås fra april 2024 i en ny variant med én elmotor og op til 600 km rækkevidde. Læs Bil Magasinets test og få priser, rækkevidde og meget mere. Find ud af, om Model Y kunne blive din næste elbil her!

Tesla

DISSE TESLAER HAR GRATIS OPLADNING (2024) Hvis man køber en Tesla, ved man også, at den kan blive dyr i strøm. Men sådan har det ikke altid været.

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Gør som 12.000 andre bilentusiaster ...

...og tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev her. Så får du masser af nyheder, nytests, brugttests, konkurrencer og lækre gallerier direkte på mail. Når du tilmelder dig, får du også det eksklusive særtillæg '9 Spændende Bilsamlinger' til download.

Inspektionskameraet kan komme ind alle vegne Få 3 magasiner for 168 kr. + gave: Wi-Fi Inspektionskamera – Spar 609 kr.

Tesla

Faktatjek: Ruster Tesla virkelig mere end andre biler?

Tesla

Test: Den nye Tesla Model 3 er markant bedre – men én ting er svær at leve med

Tesla

Alt du skal vide, inden du køber en brugt Tesla Model Y

Tesla

Tesla Cybertruck: Glem alt om den i Danmark

Tesla

Dansker kører 952.000 km i en Tesla: Sådan gik det De første årgange af Tesla Model S har ikke ry for at være god kvalitet. En dansker har kørt 952.000 km i én, og det var ikke uden problemer

Tesla

Tesla Model 3: Test og gennemgang af Tesla's bestseller

Tesla

Endnu en gang: Tesla sætter prisen VOLDSOMT ned!

Tesla

Guide til køb af ny og brugt Tesla Model S - Plaid er hyperhurtig!

Tesla

Test af Tesla Model X Plaid: Ubeskrivelig hurtig elbil til hele familien

Tesla

Medie: Tesla fiflede med rækkevidden

Tesla

Nu kommer den til Danmark: Tesla Model 3 med EKSTRA lang rækkevidde

Måske er du interesseret i...

Intelligent udendørskamera Få 3 magasiner for 168 kr. + gave: Udendørs WiFi Smart kamera – Spar 709 kr.
Lækker bærbar lyd Få 3 magasiner for 168 kr. + gave: Sonitum BT højttaler – spar 539 kr.

Tesla

Tesla havner i selskab med svindlere på dansk liste

Tesla

Tesla sætter IGEN-IGEN prisen markant ned

Tesla

Aldrig set før: Tesla-salget i Danmark går AMOK!
Tesla med megasatsning - vil være de største i Danmark!
Tesla sætter IGEN priserne ned
Tesla brager op i toppen af salgsstatistikkerne

Tesla

Trods turbulens: Tesla skovler penge ind

Tesla

Tesla-chok skaber "100-årshændelse" på det danske brugtmarked

Tesla

Priserne på brugte Teslaer er RASLET ned!

Tesla

Tesla er på katastrofekurs med en distraheret Elon Musk bag rattet

Tesla

Elon Musk’s vildeste Tesla-løfter: Dem der ikke er blevet til noget endnu - og dem der er

Tesla

Priserne på Tesla’s mest populære modeller STYRTDYKKER
Oversigt: Her er alle Tesla's modeller (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Duane Harber

Last Updated:

Views: 6143

Rating: 4 / 5 (71 voted)

Reviews: 86% of readers found this page helpful

Author information

Name: Duane Harber

Birthday: 1999-10-17

Address: Apt. 404 9899 Magnolia Roads, Port Royceville, ID 78186

Phone: +186911129794335

Job: Human Hospitality Planner

Hobby: Listening to music, Orienteering, Knapping, Dance, Mountain biking, Fishing, Pottery

Introduction: My name is Duane Harber, I am a modern, clever, handsome, fair, agreeable, inexpensive, beautiful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.