Hva er en infografikk? (Eksempler, tips og hvordan du lager en) (2024)

Hvis du har bladd gjennom et magasin eller scrollet gjennom sosiale medier i det siste, er sjansen stor for at du har kommet over en kult utseende infografikk.

Fra helsevesen til finans, infografikk er et populært visuelt fortellermedium på tvers av bransjer og plattformer. Lærere og studenter foretrekker også infografikk for allsidigheten i klasserommet.

Selv om de kommer i forskjellige former og størrelser, har de beste infografikkene noe til felles: De kombinerer bilder og tekst for å kommunisere en idé, et synspunkt eller informasjon.

Hvis du er ny på å designe infografikk, har du kommet til høyre hjørne av Internett!

Denne artikkelen er spekket med alt du trenger å vite om å lage infografikk: Fra å forstå hva en god infografikk er til eksempler på forskjellige typer infografikk for å gi deg umiddelbar inspirasjon.

Du finner ogsåinfografiske malerredigerbare maler som du kan tilpasse og laste ned for jobb, skole eller bedrift.

Hvis du vil komme i gang med en gang, er det bare å lageen gratis konto på Piktochartog utform din infografikk enkelt. Du kan starte fra en mal eller fra bunnen av, og tilpasse den etter ditt merke.

Hvis du er mer opptatt av å lære visuelt enn å lese, se videosammendraget av dette innlegget på bloggen vår:

Hva er en infografikk?

Infografikk (informasjon + grafikk) bruker visuelle elementer og tekst for å fremheve nøkkelinformasjon og ideer.

Ifølge Dictionary of Media and Communication, en infografikk er en grafisk representasjon av konsepter eller mønstre i data eller informasjon.

IInfografía: Kraften til visuell historiefortelling, definerer forfatterne Lankow, Ritchie og Crooks en infografikk som et medium som bruker visuelle signaler for å kommunisere informasjon. "Det kan være så enkelt som et veiskilt av en mann med en spade som forteller deg at det er bygging foran, eller så komplekst som en visuell analyse av den globale økonomien," skrev forfatterne.

¿Qué es una infografía? (Ejemplos, consejos y cómo hacer una) (1)

Den generelle bruken av infografikk begynte omtrent samtidig som data flommet over nettet, da Internett ble populær på slu*tten av 1980-tallet og begynnelsen av 1990-tallet.infografikks historieDet dateres tilbake til hulesymboler i 37 000 f.Kr.

For eksempel kombinerte grunnleggeren av moderne sykepleie, Florence Nightingale, tekst og bilder i 1858 for å overbevise den britiske regjeringen om å forbedre hærens hygiene. I Notater om saker som påvirker helsen til den britiske hæren, laget Nightingale et diagram som viser at de virkelige fiendene til den britiske hæren under Krim var kolera, tyfus og dysenteri.

¿Qué es una infografía? (Ejemplos, consejos y cómo hacer una) (2)

Mer enn et århundre senere er helseinfografikk fortsatt et praktisk og verdifullt verktøy for å kommunisere og dele medisinsk informasjon.

Enkelt sagt er det overordnede målet med å lage infografikk å formidle kompleks informasjon.

Men formålet med å designe en infografikk kan variere fra person til person.

Enten du er i ferd med å lage din første pitch-deck-mal eller du er en spirende instruksjonsdesigner, skal vi dykke ned i de forskjellige måtene å bruke infografikk på i neste seksjon.

Hva brukes infografikk til?

Allsidigheten til infografikk er en av hovedårsakene til at de ofte brukes til å formidle informasjon. Du kan laste opp et blogginnlegg med en infografikk, bruke et utdrag av infografikken på sosiale medier, eller dele det privat via e-post.

Best av alt, den visuelle naturen til grafikk gjør dem til et godt inngangspunkt for å fange interessen til målgruppen din. Her er seks forskjellige måter å bruke infografikk på på jobb, skole eller bedrift:

1. Hold teamet ditt på sporet ved å visualisere viktige beregninger og data.

Datatung informasjon kan være vanskelig for noen teammedlemmer å forstå på jobb. Lag og del lettforståelige bilder med teamet ditt ved hjelp av infografikk. Få disse tallene og beregningene til å skille seg ut med de riktige fargene, ikonene og bildene. Sjekk ut Beacon Hill Staffings infografikk om prediktive ansettelses-KPIer nedenfor.

¿Qué es una infografía? (Ejemplos, consejos y cómo hacer una) (4)

Bruk Piktochart-malene nedenfor som et utgangspunkt for dine datavisualiseringsbehov som teamleder eller leder.Opprett en gratis Piktochart-konto.

¿Qué es una infografía? (Ejemplos, consejos y cómo hacer una) (6)

2. Forenkle kommunikasjonen og tydeliggjøre budskap.

Å forklare nye konsepter kan være en utfordring. For eksempel, før COVID-19-utbruddet, var ideen om en pandemi ny for offentligheten og virket langsøkt.

Den gode nyheten er at infografikk kan bidra til å forenkle og avmystifisere komplekse ideer.

Det er derfor Verdens helseorganisasjon (WHO) brukte infografikk for å dele nøyaktig og oppdatert informasjon om koronaviruspandemien.

¿Qué es una infografía? (Ejemplos, consejos y cómo hacer una) (7)

Når det er gjort riktig, hjelper infografikk deg med å forstå hovedideen som presenteres med bare et raskt blikk. Som et eksempel er infografikken nedenfor en god lesning for alle uten kunnskap om Kaizen-tilnærmingen.

¿Qué es una infografía? (Ejemplos, consejos y cómo hacer una) (8)

3. Formidle kompleks informasjon i klasserommet.

Fra å forstå virkningen av klimaendringer til å lære nytt ordforråd, berik klassene med visuelle hjelpemidler.

Faktisk,en liten undersøkelseblant studenter avslørte at de foretrekker infografikk fremfor tekstbasert materiale.

Enten det er en virtuell undervisningsøkt eller en personlig klasse, gir bruk av infografikk i klasserommet følgende fordeler for elevene:

  • Fremmer kritisk tenkning hos elevene
  • Oppmuntre elevene til å ta i bruk flere perspektiver
  • Hjelper elevene med å forbedre deres evne til å samle informasjon og skjerpe forskningsferdighetene sine
  • Forbedrer hukommelsesbevaring

Infografiske aktiviteter kommer lærerne til gode for følgende:

  • Spar mer tid på å forberede undervisningen
  • Vær mer allsidig med undervisningsmetodene dine

Førsteamanuensis i utdanning og skolerådgiver Jennifer Davis Bowmananbefaler tre strategierFor å få mest mulig ut av visuelle hjelpemidler som infografikk i klasserommet:

  1. Del intensjonen
  2. Aktiver debatten
  3. Lag visuelle hjelpemidler som en klasse

Bonustips: Bruk infografikken til å lære om rutiner og prosedyrer i klasserommet.(på engelsk)

¿Qué es una infografía? (Ejemplos, consejos y cómo hacer una) (9)

4. Spre et emne.

Da 65 % av verdens befolkning er visuelle elever, er visuelle kommunikasjonsverktøy, som infografikk, ideelle hvis du ønsker å øke bevisstheten om et problem.

Enten du ønsker å utdanne dine medarbeidere om personvern på nettet eller øke bevisstheten om tap av biologisk mangfold, kan en relevant infografikk gå langt. En godt utformet infografikk på nettstedet ditt kan også hjelpe deg med å få flere tilbakekoblinger og nettrafikk.

¿Qué es una infografía? (Ejemplos, consejos y cómo hacer una) (10)

5. Forklar prosedyrene.

Å forklare en prosess kan være lang og kjedelig hvis du bare stoler på tekstblokker. Med infografikk kan du legge til grafikk, bilder og ikoner for å gjøre læringen mer minneverdig og morsom for publikum.

Neste gang du gjør en rask opplæring eller arbeidsflyt, lag en infografikk i stedet for å skrive inn et Google-dokument.

6. Sammenlign ideer eller produkter.

Hjelp publikum til å ta bedre beslu*tninger ved å bruke infografikk som illustrerer likhetene og forskjellene mellom to motsatte konsepter. Du kan sammenligne og kontrastere produkter, mennesker, tidsepoker, ideer, kjæledyr osv. Mulighetene er endeløse!

Ogmeta-analysefra Learning Research and Development Center ved University of Pittsburgh fant at case-sammenligningsaktiviteter har bedre læringsutbytte enn tradisjonelle instruksjonsmetoder.

Enten du er en markedsfører som ønsker å vise hvordan produktet ditt er bedre enn konkurrentene, eller du er en pedagog som lærer fordeler og ulemper med GMO i klassen, vil en god sammenligningsinfografikk gjøre jobben din enklere.

Hva er de forskjellige typene infografikk?

Nå som du vet hvordan du bruker infografikk, la oss bryte ned hver type infografikk. Du vil også finne ut når det er best å bruke hver type infografikk nedenfor.

Statistikk infografikk.

Vil du dele høydepunkter fra bedriftens månedlige rapport? Eller ønsker du å fokusere oppmerksomheten på spesifikke datapunkter i en undersøkelse?

Statistikk infografikk fremhever data. Denne typen infografikk inneholder grafer, diagrammer og datavisualiseringsteknikker for å hjelpe publikum med å forstå dataene som presenteres.

Bruk statistikkinfografikk til å:

  • Del interessante fakta og tall
  • Oppsummer omfattende informasjon

Prosessinfografikk

Velg prosessinfografikk hvis du vil vise de ulike trinnene i en prosess. Fra å dele familieoppskrifter til å beskrive bedriftens ansettelsesprosess til kandidater, en prosessinfografikk hjelper publikum med å forutse hva som skjer videre og forutsi resultatene.

Bruk prosessinfografikk til å:

  • Forklar en kompleks prosess i enkle, lettfattelige trinn

Informativ infografikk

Informasjonsgrafikk fremhever ord og tekster i stedet for figurer og tall. Den er mer generalisert og kan inneholde informasjon om ethvert emne. I denne typen infografikk skiller teksten seg ut mer enn de visuelle elementene.

Bruk informativ infografikk til å:

  • Forklar emner eller konsepter ved å pare ord med attraktive visuelle elementer

Tidslinje infografikk

Tidslinjeinfografikk illustrerer tidsrelaterte handlinger, hendelser eller data i kronologisk rekkefølge. Du kan presentere informasjonen i horisontale, vertikale eller slyngede formater for denne typen informasjon.

Bruk tidslinjeinfografikk til å:

  • Se historikk eller vis hvor lang tid noe tar
  • Fremhev hvordan et sted, en begivenhet eller et konsept har endret seg over tid

Liste infografikk

Internett elsker lister. Med listeinfografikk vil publikum elske deg mer fordi listeformatet fanger oppmerksomheten deres raskt og lar dem beholde informasjon raskt. Ikoner og bilder kan også erstatte kuler og tall for å få hvert element eller eksempel til å skille seg ut.

Bruk listeinfografikk hvis du vil:

  • Lag en grunnleggende liste som skiller seg ut og fang publiku*ms oppmerksomhet

Sammenligningsinfografikk

En sammenligningsinfografikk sammenligner eller kontrasterer to alternativer, ideer eller konsepter. Dette infografiske formatet hjelper publikum med å se likhetene eller forskjellene mellom to eller flere alternativer. Den er også ideell for å "fortelle begge sider av historien."

Fra å sammenligne to produkter til å vise fordeler og ulemper med tradisjonell kontra digital markedsføring, som i infografikken nedenfor, hjelper publikum med å ta informerte beslu*tninger med sammenligningsinfografikk.

Bruk sammenligningsinfografikk hvis du vil:

  • Vis forskjeller og likheter
  • Fremhev hvordan det ene alternativet er bedre eller dårligere enn det andre

Gjenoppta infografikk

Også kjent som visuelle CVer, infografiske CVer er visuelle CVer som hjelper jobbsøkere å skille seg ut fra resten av flokken.

En infografisk CV presenterer dine imponerende ferdigheter, arbeidshistorie og utdanning gjennom iøynefallende farger, diagrammer, ikoner og illustrasjoner. Det beste med infografiske CVer er at du kan fremheve arbeidet ditt og ferdighetene dine uten overbelastning av informasjon.

Bruk sammenligningsinfografikk hvis du vil:

  • Fang oppmerksomheten til rekrutterere og ansettelsesledere og få dem til å ringe deg til et intervju

Hva gjør en god infografikk

Du vet at det er en god infografikk når en leser ser på den og raskt kan forstå hovedideen. God, godt designet infografikk har følgende egenskaper:

  1. Tilbyr klarhet
  2. Fortell en sammenhengende historie
  3. Den er lett å tolke og lese
  4. Med god og nøyaktig forskning og
  5. Visuelt attraktivt

Du kan følge følgende trinn for å lage en god infografikk:

1. Velg bilder, ikoner eller illustrasjoner som hjelper publikum å forstå.

Mens ord og tekst er viktig for å kommunisere informasjon, gjør infografikken din skiller seg ut med de riktige visuelle elementene. Å velge de riktige visuelle elementene i infografikken din kan hjelpe deg med å lage tilgjengelig, sammenhengende og overbevisende innhold.

Ikke begrens deg til å legge til bilder eller ikoner bare for å ha bilder i infografikken din. De visuelle elementene du velger skal forsterke tekstene som følger med infografikken din, som i eksemplet nedenfor.

2. Ha et klart hierarki.

I tillegg til de visuelle elementene, bør du ta hensyn tilvisuelt hierarkiav infografikken din.

Hierarki er måten tekst og visuelle elementer er strukturert og prioritert i infografikken din. Dette inkluderer overskrifter, underoverskrifter, avsnitt, tekstbeskrivelser, visuelle elementer og din oppfordring til handling.

På det mest grunnleggende nivået veileder et tydelig hierarki i infografikken seeren når de ser på infografikken din. Den forteller deg hvilket innhold som er mest relevant og viser relasjonene mellom innholdsdelene i infografikken din.

En infografikk uten et tydelig visuelt hierarki er full av rot som fører til leserforvirring.

3. Velg riktig fargekombinasjon.

Gjør infografikken din til live ved å tenke mer på fargene dine.

Den riktige fargekombinasjonen kan lage eller ødelegge infografikken din. Bortsett fra former og linjer, kan farger sette stemningen til en infografikk og diktere hvordan den vil påvirke leserne dine. I tillegg viser forskning at den menneskelige hjernen bruker farger og former for å "oppdage og diskriminere" objekter.

Pro tips:Bruk 60-30-10-regelen når du planlegger infografiske farger:

  • En primærfarge eller "rotfarge" vil dekke 60 % av infografikken din.
  • En sekundærfarge vil dekke 30 % av infografikken.
  • En aksentfarge vil dekke de resterende 10 % av infografikken.

Kan du identifisere primær-, sekundær- og aksentfargene i infografikken nedenfor?

Lær flere tips på4 trinn for å velge gode fargekombinasjoner for infografikken din. (på engelsk)

4. Grupper relaterte elementer og informasjon ved hjelp av linjer, rammer, farger og former.

Som visuelt hierarki, kan gruppering av relaterte elementer hjelpe deg med å lage en god infografikk.

Fordi?

La oss ta en titt påGestaltprinsipper, et sett med prinsipper som beskriver hvordan den menneskelige hjerne gjenkjenner mønstre, forenkler komplekse bilder og grupperer lignende elementer når den oppfatter objekter.

Et av disse prinsippene erFelles regionlov. Dette prinsippet beskriver hvordan elementer innenfor en grense oppfattes som en gruppe og antas å dele noen felles egenskaper eller funksjonalitet.

En god infografikk følger dette prinsippet ved å bruke former, rammer og linjer for å gruppere elementer. I det infografiske eksemplet nedenfor brukes kanter, former og linjer til å gruppere infografiske elementer.

5. Bruk grafer og diagrammer for å kommunisere data.

Et annet viktig skritt for å lage en god infografikk er å gjøre god bruk av tabeller og grafer. I tillegg til å være lett å lese for øynene, utgjør de en grunn læringskurve for publikum siden de er ganske vanlige.

Noen raske tips å huske når du bruker diagrammer og diagrammer i infografikken din:

  • Legg til korte forklaringer eller punktpunkter som forklarer tabellen eller grafen din. Det er også fornuftig å legge til ytterligere data som du ikke kan inkludere i visualiseringen.
  • Unngå flere datapunkter som vil være vanskelige for publikum å tolke. For eksempel bør søylediagrammer ha færre søyler så mye som mulig, og linjediagram bør ikke hahar mer enn fire linjer.
  • Hvis det er mulig, ikke bruk sprednings- eller stablede søylediagrammer, spesielt hvis du har et ikke-vitenskapelig publikum.
  • Bruk kakediagrammer sparsomt fordi folk flest ikke vet hvordan de skal beregne volum eller areal.Storytelling with Data-teamet anbefalerBruk et horisontalt søylediagram, arrangert fra høyeste til laveste (eller omvendt) i stedet for et sektordiagram.

Hvordan kan jeg lage en infografikk?

Du har kommet så langt, og nå går vi inn i den siste delen av denne artikkelen!

I denne delen lærer du hvordan du lager en infografikk selv om du ikke har kunnskap om design.

1. Identifiser målgruppen din.

Som alle typer innhold, er det første trinnet i å lage infografikk å identifisere og bli kjent med målgruppen din.

Hvis mulig, snakk med minst fem personer som passer kriteriene til målgruppen din og utforsk smertepunkter, behov og ønsker.Gå utover de vanlige demografiske spørsmålene, som alder, yrke, utdanningsnivå og husholdningsinntekt.

Robin Geuens, SEO i Piktochart, anbefaler også å forstå kunnskapsnivået til målgruppen din. Ved å gjøre det vil du kunne utelate grunnleggende informasjon fra infografikken din.

2. Definer målene dine.

En infografikk i seg selv er ikke noe mer enn et innhold. Å lage infografikk uten et formål er en meningsløs øvelse. Når du har et tydelig infografisk formål, kan du velgeriktig type infografikkfor arbeid, sparer tid og krefter.

Her er noen mål du kan forfølge neste gang vi designer en infografikk:

  • Rapporter data.
  • Øk bevisstheten..
  • Avslør mønstre eller trender.
  • Forenkle kompleks informasjon.
  • Fremhev et hendelsesforløp.
  • Sammenlign de fleste ideene eller konseptene.
  • Forklar en prosess og vis en steg-for-steg guide.
  • Oppmuntre folk til å kjøpe et produkt eller bruke en tjeneste.

3. Samle informasjonen.

Etter å ha definert målgruppen din og formålet med infografikken, er neste trinn å samle "info"-delen av infografikken din. Husk at dataene og informasjonen du deler er grunnlaget for en overbevisende infografikk.

Følg disse trinnene for å samle inn relevant og pålitelig informasjon for infografikken din:

  • Se åpen kildekode-databaser. Besøk et lokalt bibliotek eller utforsk nettsteder for offentlige organer.
  • Utforsk nettsteder som slu*tter på .edu, .org og .gov. Disse er vanligvis utdanningsinstitusjoner, ideelle organisasjoner og offentlige etater. Dataene som presenteres på disse nettstedene er vanligvis troverdige og autoritative.
  • Gjennomfør intervjuer med folk eller lag en spørreundersøkelse.
  • Sjekk relevansen og samle inn oppdatert informasjon.
  • Forstå intensjonen med kilden din og finn ut om det er mening eller fakta.

4. Velg type infografikk.

Som vi allerede har sagt, er det forskjellige typer infografikk å velge mellom. Hver type har sitt formål, sitt format og sin måte å vise informasjon på.

For eksempel kan tidslinjeinfografikk presenteres vertikalt eller horisontalt. I mellomtiden presenteres sammenligningsinfografikk vanligvis i et vertikalt format.

Å vite hvordan infografikken din vil se ut vil hjelpe deg å velge riktig infografikkmal.

5. Lag et logisk hierarki.

Lag et logisk hierarki i infografikken din ved å planlegge strukturen. Å skrive for en infografikk er ikke det samme som å skrive innhold i et blogginnlegg eller en akademisk oppgave.

Før du begynner å lage din infografikk, skriv innholdet ditt i Word eller et Google-dokument. Dette vil gi deg en oversikt over innholdet i infografikken din og du kan endre dataene uten å måtte redigere dem.

¿Qué es una infografía? (Ejemplos, consejos y cómo hacer una) (25)

Infografikken din må inneholde følgende elementer:

  • Tittel
  • Introduksjon
  • Innholdstekst
  • Konklusjon / Call to Action
  • Fuentes

6. Velg og tilpass en mal.

Det beste med å lage infografikk i dag er at du ikke trenger å starte fra bunnen av. Du kan for eksempel ta en titt på samlingen avinfografiske malerfra Piktochart og velg riktig mal i henhold til dine infografiske mål og typen informasjon du skal presentere.

Fra infografiske tidslinjemaler til tilpassbare infografiske CVer, alt som trengs er noen få klikk for å skreddersy dem til dine preferanser. Du kan også mikse og matche fargene du trenger. Før du vet ordet av det, er du klar!

En ekstra fordel med infografiske maler er at du kan gjenbruke og gjenbruke infografiske maler. Dette er spesielt nyttig når du lager rapporter eller diagrammer som må oppdateres regelmessig.

7. Last ned infografikken din.

Etter alt det harde arbeidet er du klar til å laste ned, bygge inn og dele infografikken din! Før du laster det ned og sier "Det er det!", må du:

  1. Sjekk gyldigheten av kildene dine.
  2. Dobbeltsjekk for skrivefeil og grammatiske feil.
  3. Få noen til å se gjennom infografikken din og be om deres mening.

Med Piktochart er det mangenedlastingsalternativerå velge mellom, enten du planlegger å dele infografikken din online eller offline.

For flere infografiske designtips og dybderåd, gå tilHvordan lage en infografikk på 30 minutter.

Gå nå og lag din beste infografikk

Når du legger informasjon og deler data foran publikum, krever du at de behandler informasjonen. Infografikk hjelper publikum med å nå dette målet mer effektivt.

Kort sagt, med infografikk deler du ikke bare informasjon. En god infografikk hjelper publikum med å ta bedre beslu*tninger, få informasjon og motivere publikum til å handle.

Kom i gang i dag med din første infografikk.Registrer deg for en gratis Piktochart-konto.

Hva er en infografikk? (Eksempler, tips og hvordan du lager en) (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Otha Schamberger

Last Updated:

Views: 6495

Rating: 4.4 / 5 (75 voted)

Reviews: 90% of readers found this page helpful

Author information

Name: Otha Schamberger

Birthday: 1999-08-15

Address: Suite 490 606 Hammes Ferry, Carterhaven, IL 62290

Phone: +8557035444877

Job: Forward IT Agent

Hobby: Fishing, Flying, Jewelry making, Digital arts, Sand art, Parkour, tabletop games

Introduction: My name is Otha Schamberger, I am a vast, good, healthy, cheerful, energetic, gorgeous, magnificent person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.